Wentelteefjes. Dat is best een ouderwets gerecht maar ik kan mij niet herinneren dat mijn moeder dat vroeger ooit voor mij en mijn zussen maakte. Pas kort geleden at ik ze voor het eerst en ik vind nu toch dat mijn moeder een beetje tekort is geschoten. In andere dingen niet hoor, mijn moeder is de liefste en leukste moeder die je je maar kunt wensen. Daarnaast kan ze ook nog eens heerlijk koken. Maar mem, waarom heb je toch nooit wentelteefjes voor ons gemaakt?
Wentelteefjes zijn heerlijk en makkelijk klaar te maken. Wentelteefjes maak je met oud brood dat je anders misschien weggooit en daarmee verspil je ook weer minder voedsel. Mooi meegenomen toch? Je kunt ze van ieder soort brood maken alleen moet het brood wel een beetje oudbakken zijn. Dan valt het niet uit elkaar tijdens het bakken. De wentelteefjes uit onderstaand recept zijn erg lekker als ontbijt maar als je suikerbrood gebruikt heb je opeens een geweldig toetje. De extra suiker kun je dan weg laten en als je het dan serveert met een bolletje ijs? Je weet niet wat je proeft, zó lekker.
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Wachttijd
Totaal
Aantal 4 stuks
Wat heb je nodig
- 4 sneetjes oud witbrood, met of zonder korstjes
- 150 ml melk
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker of 1tl vanille extract
- boter
- 1 el basterdsuiker
- 1 tl kaneel
Zo maak je het
Gebruik een diep bord of wijde schaal en klop het ei daarin los. Vervolgens klop je de melk erdoor en de vanille. Haal de boterhammen een voor een goed door het melkmengsel. De boterhammen moeten goed het vocht opnemen. Leg ze in een ander diep bord. Het melkmengsel wat over is, giet je er nog over. Laat de boterhammen dan nog 5 minuten staan. De basterdsuiker en de kaneel meng je vast in een kommetje door elkaar.
Laat een ruime koekenpan op half hoog vuur warm worden en vervolgens doe je de boter erin. Als de boter heet is, bak je de boterhammen aan beide kanten lichtbruin. Als je koekenpan niet groot genoeg is, bak je de broodjes in 2 porties. Haal de wentelteefjes uit de pan en snijd ze doormidden. Strooi het suiker/kaneelmengsel erover. De wentelteefjes zijn het lekkerst als ze warm zijn.