metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Basisbereidingen

Korstdeeg

by Metz 30 januari 2017
written by Metz 30 januari 2017

Dit korstdeeg kun je gebruiken voor quiches en hartige taarten. Bladerdeeg gebruik ik ook wel maar dit deeg vind ik lekkerder. Het deeg kan ook gebruikt worden voor zoete taarten, dan kun je nog suiker toevoegen. Afhankelijk van het eindproduct kun je de bodem wel of niet (blind) voorbakken. In het recept gebruik ik de keukenmachine. Met de hand kan ook maar kneed het deeg niet te lang, het moet koel blijven.

Print

Korstdeeg

Kooktijd 10

Wachttijd 30

Totaal 40

Wat heb je nodig

  • 250 gram bloem
  • 150 gram koude boter, in stukjes gesneden ( leg even in de vriezer zodat het goed koud is)
  • 1 eierdooier
  • 2-3 el ijskoud water
  • snufje zout

Zo maak je het

  1. Doe de bloem, boter, eierdooier, zout en het water in de mengkom van de keukenmachine. Gebruik de pulseer knop en maal tot een samenhangend deeg ontstaat. Als het mengsel te droog is, kun je langzaam nog wat water toevoegen (tl per keer).
  2. Haal het uit de mengkom en kneed kort tot een bal. Niet te lang want dan wordt de boter warm. Druk bal plat en wikkel in plastic folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit, tussen 2 vellen bakpapier, tot een cirkel iets groter dan de vorm die je wilt bekleden.Het bakpapier zorgt dat het deeg niet aan je werkblad of deegroller plakt.
  4. Leg de lap deeg in de vorm, druk lichtjes aan en prik gaatjes in de bodem. Volg dan verder je recept voor de taart of quiche.

 

 

bloemboterei
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Doe het zelf cruesli

26 juli 2017

Pesto

16 juli 2017

Tzatziki

16 april 2017

Mayonaise

11 april 2017

Whiskey cocktailsaus

11 april 2017

Cake

23 maart 2017

Zoetzure komkommer

6 februari 2017

Zongedroogde tomaatjes

22 januari 2017

Bolognesesaus

17 januari 2017

Appelmoes

14 januari 2017

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact