500 gram spaghetti of linguine ( ik gebruik de eierpasta van Grand Italia of linguine van de cecco)
2 el olie
1 courgette in slierten (kant en klaar bij de supermarkt) of in stukjes gesneden
4 el pesto ( liefst zelfgemaakt. Een goede gekochte kan, als je weinig tijd hebt)
500 gram snoeptomaatjes, in de oven geroosterd (ovengeroosterde tomaatjes) - zie ook de snelle versie bij de notities. Of halfgedroogde tomaatjes uit een potje van de supermarkt
2-3 el kookwater van de spaghetti
extra Parmezaanse kaas en versgemalen peper
Zo maak je het
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Zet een grote koekenpan op het vuur en laat warm worden op half hoog vuur
Giet 2 el olie in de koekenpan en bak de courgette kort aan, 2 -3 minuten
Bak de tomaatjes 1 minuut mee
Giet de pasta af (bewaar wat kookvocht) en doe de pasta in de koekenpan
Zet het vuur laag, roer de pesto door de pasta en 2-3 el van het kookvocht. Zo houd je de pasta smeuiig.
Serveer de pasta met extra Parmezaanse kaas en wat vers gemalen zwarte peper.
Notities
voor een snellere versie van de tomaatjes kun je de oven ook op 150 graden zetten en een uurtje roosteren
voor een nóg snellere (maar met iets minder volle smaak) versie, bak je de doormidden gesneden tomaatjes in een scheutje olie in een warme koekenpan. Schenk er een el balsamico bij, 2 tl suiker, 1/2 tl zout en wat versgemalen peper. Bak ze tot ze een beetje gebarsten zijn.
Je kunt ook eventueel nog rucola door de pasta roeren (niet meer doorwarmen)
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/spaghetti-met-pesto/