Print

Spaghetti met pesto

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 4 personen

spaghetti pesto en geroosterde tomaten

Wat heb je nodig

Zo maak je het

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Zet een grote koekenpan op het vuur en laat warm worden op half hoog vuur
  3. Giet 2 el olie in de koekenpan en bak de courgette kort aan, 2 -3 minuten
  4. Bak de tomaatjes 1 minuut mee
  5. Giet de pasta af (bewaar wat kookvocht) en doe de pasta in de koekenpan
  6. Zet het vuur laag, roer de pesto door de pasta en 2-3 el van het kookvocht. Zo houd je de pasta smeuiig.
  7. Serveer de pasta met extra Parmezaanse kaas en wat vers gemalen zwarte peper.

Notities

  • voor een snellere versie van de tomaatjes kun je de oven ook op 150 graden zetten en een uurtje roosteren
  • voor een nóg snellere (maar met iets minder volle smaak) versie, bak je de doormidden gesneden tomaatjes in een scheutje olie in een warme koekenpan. Schenk er een el balsamico bij, 2 tl suiker, 1/2 tl zout en wat versgemalen peper. Bak ze tot ze een beetje gebarsten zijn.
  • Je kunt ook eventueel nog rucola door de pasta roeren (niet meer doorwarmen)

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/spaghetti-met-pesto/