kleine zachte tortilla's (gordita's), 2-3 st. per persoon
100 gram rode en 100 gram witte kool, in fijne reepjes gesneden
extra koriander
limoen partjes
Zo maak je het
Voor de zoetzure ui doe je alle ingrediënten in een potje, deksel erop en flink schudden tot de suiker is opgelost. Dit kun je al een dag van te voren doen of 1 uur van te voren. Het moet even kunnen trekken.
Roer alle ingrediënten voor de kip door elkaar en doe ze in de slowcooker. Ik heb de slowcooker 5 uur op de lage stand laten koken. Heb je geen slowcooker: doe dan alle ingrediënten voor de kip in een braadpan en leg de kip erin. Laat zachtjes gaar sudderen( ong. 30 min), je moet de kip makkelijk uit elkaar kunnen trekken. Let erop dat het vuur niet te hoog staat, dan droogt de kip erg uit.
Haal de kip uit de saus en trek de kip met 2 vorken in draadjes uit elkaar. Ik doe dit met mijn staande mixer met de platte deeghaak. Paar keer draaien en je heb draadjeskip.
Kook eventueel de saus nog ietsje in en roer dan de kip door de saus
Roer voor de pico de gallo alle ingrediënten door elkaar
Vul de tortilla's eerst met de gesneden kool, daarbovenop wat kip, pico de gallo, guacamole, zoetzure ui en wat extra koriander. Serveer meteen
Notities
Je kunt in de supermarkt allerlei kruidenmengsels kopen, ook Mexicaanse. Deze kun je ook gebruiken i.p.v. het mengsel dat in het recept wordt aangegeven. Net zo makkelijk. Kijk wel even op het etiket of er zout in zit. Als dat zo is, voeg dan geen extra zout toe. Voeg nog wel de suiker, de chipotlesaus en de bliktomaten toe
het recept is voor 6-8 personen. Je kunt een deel van de kip makkelijk invriezen voor een volgende keer
Maak er een Mexicaans smul feestje van en zet alle onderdelen van de taco's los op tafel en laat iedereen zelf z'n taco bouwen! Je kunt dit nog aanvullen met bijvoorbeeld zwarte bonen, kidneybonen, blokjes avocado, kaas, zure room, mais enzovoort.
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/pittige-kip-tacos-met-romige-guacamole/