3 el soja saus (kikkoman, groene dop, minder zout)
1 tl aardappelzetmeel of maizena losgeroerd in een wat water
3 appel ongeschild, klokhuis verwijderd en in 12 partjes gesneden
2 rode uien, in ringen gesneden
2 koekenpannen ( waarvan 1 groot genoeg voor 4 karbonades)
Zo maak je het
Haal het vlees 15 minuten voor je het gaat bakken uit de koelkast. Dep het droog en bestrooi met peper en zout
Doe de appelsap, rijstazijn, suiker ketjap en soja in een pannetje en breng aan de kook
Giet een beetje voor beetje het water met aardappelzetmeel erdoor tot de saus licht is gebonden. Zet het vuur laag
Zet een koekenpan op halfhoog vuur, laat deze warm worden en doe een klontje boter in de pan. Bak de partjes appel aan beide kanten bruin. Zet het vuur dan laag
Zet de andere koekenpan op halfhoog/hoog vuur, laat deze warm worden en doe er wat boter in.
Schroei de karbonades aan beide kanten snel dicht, doe de uien erbij roer even om en zet het vuur laag.
Bak de karbonades in ongeveer 8 minuten gaar ( afhankelijk van de dikte van de karbonades), op laag vuur, keer halverwege en roer af en toe de uien even om.
Schenk de saus bij de karbonades, voeg de saus en de appels toe en roer even door elkaar. Verdeel het eventueel over de 2 koekenpannen.