Print

Karbonade met appeltjes

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 4 personen

Karbonade met appeltjes in saus

Wat heb je nodig

Zo maak je het

  1. Haal het vlees 15 minuten voor je het gaat bakken uit de koelkast. Dep het droog en bestrooi met peper en zout
  2. Doe de appelsap, rijstazijn, suiker ketjap en soja in een pannetje en breng aan de kook
  3. Giet een beetje voor beetje het water met aardappelzetmeel erdoor tot de saus licht is gebonden. Zet het vuur laag
  4. Zet een koekenpan op halfhoog vuur, laat deze warm worden en doe een klontje boter in de pan. Bak de partjes appel aan beide kanten bruin. Zet het vuur dan laag
  5. Zet de andere koekenpan op halfhoog/hoog vuur, laat deze warm worden en doe er wat boter in. 
  6. Schroei de karbonades aan beide kanten snel dicht, doe de uien erbij roer even om en zet het vuur laag.
  7. Bak de karbonades in ongeveer 8 minuten gaar ( afhankelijk van de dikte van de karbonades), op laag vuur, keer halverwege en roer af en toe de uien even om.
  8. Schenk de saus bij de karbonades, voeg de saus en de appels toe en roer even door elkaar. Verdeel het eventueel over de 2 koekenpannen.

Notities

Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/karbonade/