Tagliata di manzo
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Wachttijd
Totaal
Aantal 2 personen
Wat heb je nodig
- 150 - 200 gram entrecote, kogelbiefstuk of ossenhaas van een goede slager
- peper en zout
- 2 el olie of bakboter
- 75 gram rucola
- Parmezaanse kaas
- olijfolie
- balsamico siroop ( te koop bij supermarkt) of maak het zelf; kook wat balsamico azijn in met een beetje suiker of honing
- versgemalen peper en grof (zee)zout
- 150 gram snoep tomaatjes
Zo maak je het
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen
- Zet een koekenpan op het vuur en laat deze warm worden
- dep het vlees droog en wrijf het in met zout en peper
- Als de koekenpan heet is, doe je er boter of olie in en bak je je biefstuk zoals jij hem lekker vindt.
- laat het vlees even rusten
- Neem een schaal of een plank, leg de rucola erop
- Snijd het vlees schuin in plakken en leg het op de rucola
- schaaf er wat Parmezaanse kaas over
- druppel wat olijfolie en balsamico stroop erover
- maal er wat verse peper over en bestrooi met wat grof zeezout.
Notities
- Tagliata kun je zo, als een salade eten
- Tagliata is ook heerlijk met wat gegrilde groenten en aardappels uit de oven of frietjes
- Met of op een stokbroodje is het ook heerlijk (eventueel besmeerd met rode uien jam.
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/tagliata-di-manzo-dungesneden-biefstuk-parmezaanse-kaas/