3 tl gele curry pasta afhankelijk van welke je gebruikt. Die van mij is flink pittig
2 kippenbouillonblokjes of groentebouillon als je een vegetarische soep wilt
1 1/2 liter water
1 blikje kokosmelk
2 afgestreken eetlepels pindakaas (ik gebruikte surinaamse, maar gewone kan ook)
2 tl honing
1 el vissaus (of vegetarisch alternatief)
scheutje limoensap
500 gram kipreepjes (vegetarisch: laat weg of gebruik gebakken tofu reepjes)
maak de soep af met:
reepjes rauwe spinazie
geblancheerde taugé
fijngehakte koriander
geroosterde pinda's fijngehakt
gefruite uitjes
Zo maak je het
Verwarm de olie op een laag vuurtje en laat de uien in 10 minuten zacht worden, roer af en toe door, vervolgens kan de gember en de knoflook erdoor en fruit kort mee.
Zet dan het vuur hoger, doe de curry pasta erbij en bak dit kort even mee. Doe de zoete aardappel en de wortel in de pan, roer om en giet het water en de kokosmelk erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en roer alles op hoog vuur door tot het kookt. Leg de stengel citroen gras in de pan en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken tot de wortels en aardappels gaar zijn.
Haal de stengel citroengras uit de soep en pureer de soep vervolgens met de staafmixer of in de blender glad.
Breng de soep weer zachtjes aan de kook, roer de kipreepjes, de honing en de pindakaas erdoor en laat nog 5-10 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is en de pindakaas is opgelost in de soep.
Breng de soep op smaak met de vissaus en een scheutje limoensap.
Doe de reepjes spinazie en de taugé in een soepkom en giet de soep erop. Wat koriander, nootjes en uitjes erop en je hebt een heerlijke maaltijd soep.
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/zoete-aardappel-en-wortel-curry-soep/