Print

Zoete aardappel-wortel-curry soep

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 6-8 porties

Wat heb je nodig

maak de soep af met:

Zo maak je het

  1. Verwarm de olie op een laag vuurtje en laat de uien in 10 minuten zacht worden, roer af en toe door, vervolgens kan de gember en de knoflook erdoor en fruit kort mee.
  2. Zet dan het vuur hoger, doe de curry pasta erbij en bak  dit kort even mee. Doe de zoete aardappel en de wortel in de pan, roer om en giet het water en de kokosmelk erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en roer alles op hoog vuur door tot het kookt. Leg de stengel citroen gras in de pan en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken tot de wortels en aardappels gaar zijn.
  3. Haal de stengel citroengras uit de soep en pureer de soep vervolgens met de staafmixer of in de blender glad.
  4. Breng de soep weer zachtjes aan de kook, roer de kipreepjes, de honing en de pindakaas erdoor en laat nog 5-10 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is en de pindakaas is opgelost in de soep.
  5. Breng de soep op smaak met de vissaus en een scheutje limoensap.
  6. Doe de reepjes spinazie en de taugé in een soepkom en giet de soep erop. Wat koriander, nootjes en uitjes erop en je hebt een heerlijke maaltijd soep.

Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/zoete-aardappel-en-wortel-curry-soep/