1 blikje tonijn van goede kwaliteit op olie of water (ik gebruik op olie, op water is wat minder calorierijk)
2 el mayonaise (of vervang de helft door Griekse yoghurt)
1/2 el tomatenketchup of 1 volle tl pittige mosterd (wat je lekkerder vindt)
1 grote el kappertjes fijn gehakt
1 appel met schil (niet te zuur), klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden. Besprenkel de blokjes met wat citroensap, dan worden ze niet zo snel bruin
2 middelgrote augurken in blokjes
1 rode ui in hele dunne ringen of gesnipperd
1 tl citroensap
1 volle el fijngesneden bieslook (of dille of peterselie)
1/2 tl zout en 1/2 tl witte peper
Zo maak je het
Giet het blikje tonijn af en prak de tonijn fijn in een kom
Roer de mayonaise (yoghurt) en de tomatenketchup (mosterd) erdoor
Meng alle overige ingrediƫnten door de tonijn.
Proef of er misschien nog iets meer zout, peper of citroen bij moet
Smeer op je broodje
Notities
Leg wat (aangemaakte) sla op een bord, schep wat tonijnsalade erop, garneer met wat tomaatjes, komkommer, gekookte sperziebonen en een hardgekookt eitje. Met een broodje erbij is het een lekker lichte maaltijd.
Ook lekker in een wrap
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/tonijnsalade/