Print

Tomaten chili jam

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 4-5 potjes

tomaten-chili jam met tosti

Wat heb je nodig

Zo maak je het

Snijd de paprika's, rode pepers, gember en knoflook in stukjes en maal dit heel fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Doe dit samen met de kerstomaatjes, suiker en rode wijnazijn in een grote pan en breng aan de kook. Schep eventueel schuim van de bovenkant af met een schuimspaan. Zet het vuur lager, het mengsel moet nog borrelen, Laat ongeveer 1 uur inkoken en roer regelmatig om.

Steriliseer in de tussentijd de potjes. Dit kan op 2 manieren, in de oven of in een pan kokend water.  Zet een grote pan met water op het vuur, breng aan de kook en doe de potjes in de pan. Zorg dat ze helemaal onder water staan en laat ze een kwartier zachtjes koken. De deksels dompel je even in het kokende water maar kook je niet mee. Wil je de oven gebruiken om te steriliseren, verwarm dan de oven voor op 160 graden en zet de potjes met de opening naar boven in de oven. Haal ze er na 15 minuten uit en laat afkoelen op een schone theedoek. De potjes kunnen maximaal 1 uur voordat je ze gaat vullen gesteriliseerd worden. Als ze langer staan moet je opnieuw beginnen

Als het mengsel wat is ingedikt, laat je het nog 10-15 minuten koken en blijf roeren om te voorkomen dat het aan de bodem plakt. Als het mengsel voldoende is ingedikt, is het klaar. Deze jam blijft meer vloeibaar dan gewone jam. Laat ietsje afkoelen en giet in de gesteriliseerde potjes (houd de randen schoon). Je kunt de tomaten-chili- jam, ongeopend, maandenlang goed houden.

Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/tomaten-chili-jam/