Print

Tom Yum Goong

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 1 liter soep

tom yum goong met garnering

Wat heb je nodig

Voor de garnering:

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel de gamba's. Verwijder het darmkanaal als dat nog aanwezig is. De schillen gebruik je voor de soep
  3. Neem een bakplaat, leg er een vel bakpapier op en verdeel de schillen erover. Schuif de bakplaat in de oven en bak ze 30-45 minuten tot ze goudbruin zijn. In de tussentijd kun je je garnituur klaar maken en de soep tot punt 7 klaarmaken.
  4. Neem een ruime pan en zet deze op halfhoog vuur. Verwarm 1 el olie in de pan.
  5. Doe het citroengras, de knoflook uit de knijper, gember en het limoenblad in de pan en bak even aan.
  6. Roer de tom yum pasta er door en bak even mee
  7. Doe de sinaasappelsap en rasp, wijn en de garnalenschillen erbij.  Laat dit langzaam inkoken en tot het meeste vocht is verdampt
  8. Voeg de bouillon toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken ( iets inkoken)
  9. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat even doorwarmen
  10. zeef de soep en houd de soep warm op een klein pitje. Proef of er nog wat vissaus (zout) bij moet.
  11. Stoom de Har Kau/dimsum in het stoommandje
  12. bak de garnalen in 1/2 el olie even aan
  13. Neem 6 voorverwarmde borden en maak de borden op (zie foto) 

Notities

  • De visboer verkoopt ook garnalenschillen. Dan kun je gewoon gepelde gamba's kopen en gebruik de je garnalenschillen voor de soep. Dat scheelt garnalen pellen.
  • Met de vulling van de soep kun je natuurlijk variëren. De soep is ook heerlijk met de garnalen, wat blaadjes spinazie, handje taugé. Of wat je maar lekker vindt. 

Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/tom-yum-goong/