Print

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 35 viskoekjes

Viskoekjes met saus op bord

Wat heb je nodig

Voor de dipsaus

Zo maak je het

  1. Maak eerst de vis pasta. Doe de vis (in grote stukken gesneden), currypasta, suiker, vissaus, koriander, ei, maïzena en de kaffir-limoenblaadjes in de keukenmachine en maal tot een mousse-achtig mengsel. Schep het mengsel uit de kom van de keukenmachine in een andere kom en roer de stukjes lente-ui en haricots verts erdoor. Dit laatste doe je niet in de keukenmachine anders wordt het mengsel groen. En dat wil je niet.

    Viskoekjes pasta in een schaal

  2. Maak de dipsaus, roer alle ingrediënten hiervoor door elkaar en zet apart.
  3. Maak de viskoekjes. Zet een bord klaar met daarop een vel dubbelgevouwen keukenpapier. Neem een koekenpan, giet er een laag olie in en laat heet worden. Neem met een grote theelepel of dessertlepel balletjes van het vismengsel en duw met een tweede lepel het visballetje in de olie. Mijn koekenpan is groot genoeg voor 7 koekjes per keer. Als de onderkant van het eerste koekje bruin is, begin je met keren van de koekjes. Druk ze dan ook meteen wat platter en bak de andere kant ook bruin. Ze zijn klaar als ze een beetje bol gaan staan. Schep ze uit de hete olie op het bord wat je al hebt klaargezet en begin met de volgende ronde.

Het lekkerst zijn de viskoekjes als ze versgebakken en iets afgekoeld zijn.  Maar van te voren maken en meenemen naar een brunch kan ook. Dan serveer je ze koud of even opgewarmd in de magnetron.

Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/thaise-viskoekjes/