1 1/2 tl bakpoeder (of gebruik zelfrijzend bakmeel ipv bloem)
50 gram suiker
90 gram koude boter in stukjes
1/4 tl zout
1 ei
2 tl kaneel
1 el rietsuiker
Een ovenschaal van 30x20 cm
Voor erbij:
Vanille roomijs, slagroom of creme fraiche
Zo maak je het
Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
Meng de appel met de bramen, maizena en de suiker en doe het mengsel in de ingevette ovenschaal
Roer de bloem, bakpoeder, suiker, kaneel en zout door elkaar en wrijf met je vingers de boter erdoor. Wrijf tot er tot het een korrelig mengsel ontstaat. Je kunt het ook in een keukenmachine met de puls-knop mengen. Het ziet eruit als grof zand.
Klop het ei los en meng het er met een vork door.
Strooi het mengsel over de appels en bramen.
Strooi de eetlepel rietsuiker erover
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 30-40 minuten tot de bovenkant bruin en knapperig is
Serveer de crumble met ijs, slagroom of crème fraîche.
Notities
Je kunt allerlei soorten fruit gebruiken voor deze crumble. Als het fruit wat zuurder is kun je iets meer suiker toevoegen, zoeter fruit hebt kun je wat minder suiker toevoegen en iets meer citroensap.
Extra lekker bij de crumble is crème fraîche met wat vanille extract erdoor.
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/soort-van-appel-bramen-crumble/