Ovenschotel met shoarma, sperziebonen en rösti
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
Aantal 4-6 personen
Wat heb je nodig
- 500 gram shoarmavlees (van een goede slager)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode of gele paprika, in stukjes gesneden
- 1-2 el olie
- 600-800 gram sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
- 1 zak rösti (uit de diepvries, supermarkt)
- 100-125 gram geraspte kaas
- een ovenschaal
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- kook de sperziebonen beetgaar in water met wat zout en giet ze af. Zet apart
- zet een koekenpan op halfhoog vuur en laat de pan warm worden
- giet de helft van de olie in de koekenpan
- fruit de ui en de paprika even aan
- doe vervolgens het vlees erbij en bak dit bruin en gaar.
- Schep het vlees in de ovenschotel
- Giet de rest van de olie in de pan, zet het vuur hoog
- Bak de rösti in ongeveer 10 minuten, al omscheppend, lichtbruin.
- Verdeel de sperziebonen over het vlees
- Vervolgens de rösti en als laatste de geraspte kaas
- Zet de schaal 30 minuten in de oven, tot alles heet is, de kaas gesmolten en er een bruin korstje op zit.
- Lekker met een frisse salade en knoflooksaus
Notities
- Als je weinig tijd hebt, bak je de rösti niet voor. Het blijft dan wat slapper.
- Je kunt ook sperziebonen of kouseband uit de vriezer gebruiken.
- Je kunt aan het vlees nog meer groenten toevoegen als je dat lekker vindt. Ik voeg vaak nog de restjes uit de koelkast toe.
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/shoarma/