1 1/2 kilo kippenbouten (of andere stukken kip met bot)
1 kilo kippendijenvlees
5 tenen knoflook, uit de knijper
3 witte uien, gesnipperd
3 el olie (ik gebruik arachide olie)
50 - 60 gram Hindoestaanse kerrie masala (ik gebruik Nandan, te koop bij toko of goed gesorteerde supermarkt)
2 bouillonblokjes
4-5 aardappelen (vastkokend), geschild en in vieren.
4-6 eieren, hardgekookt en gepeld
1- 1 1/2 liter water
1 klein blikje tomatenpuree
Zo maak je het
Verwarm de braadpan op halfhoog vuur en giet er 2 el olie in. Fruit de uien in de olie tot ze glazig zijn, voeg dan de knoflook toe en fruit dit even mee. Schep het uit de pan en zet apart.
Schenk nog een el olie in de pan en bak de kip, in gedeelten, even aan. De kip hoeft niet donkerbruin of gaar, gewoon even om en om bakken en uit de pan halen.
Schep de uien weer in de pan en voeg de tomatenpuree toe. Bak het mengsel even aan, blijf roeren en let erop dat het niet verbrand. Strooi 50 gram kerriepoeder erover en bak even mee. Voeg dan het 1 liter water toe, roer weer goed door en verkruimel de bouillonblokjes erover.
Dan kan de kip erbij. De kip moet bijna onder het vocht staan, voeg anders nog extra water toe. Leg het (hele) pepertje erbij, breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Het mag nog een beetje borrelen maar niet hard koken. Proef de saus, heeft hij misschien nog iets meer kerrie nodig? Je kunt nog wat extra toevoegen als dit nodig is.
Laat de kip ongeveer 1 uur koken en voeg dan de aardappels toe. Proef de saus. Is hij pittig genoeg, dan verwijder je het pepertje anders laat je deze nog even meekoken. Laat de aardappels nog een half uur meekoken tot ze gaar zijn.
Pel de eieren en leg ze in de saus en laat deze ook nog even meekoken. Check even of de aardappels en de kip gaar zijn. Het vlees moet makkelijk van het bot los te halen zijn.
Kook de kousenband of sperziebonen gaar.
Verwarm de rotivellen in de koekenpan of in de magnetron.
Serveer de roti met kousenband, de mangochutney en de zoetzure komkommer.
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/roti/