Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
Aantal 40 stuks
Voor erbij
Meng het gehakt met alle ingrediënten in een kom en kneed het tot het een smeuïg geheel is.
Leg een gyoza vel plat op je handpalm en leg in het midden van het vel een theelepel van het gehaktmengsel. Doop je vinger in wat water en maak de bovenkant van het vel nat en vouw het vel dubbel tot een halve maan. Maak kleine vouwtjes terwijl je het vel dichtvouwt. Op YouTube kun je filmpjes vinden hoe je dit handig doet. Als je dat te ingewikkeld vindt, vouw je gewoon het velletje dicht zonder de vouwtjes. Op de foto zie je dat die van mij er ook niet perfect uitzien..
Vanaf dit punt kun je de potstickers invriezen als je ze later wilt gebruiken. Vries ze dan eerst los van elkaar, bijvoorbeeld op een bord, in en als ze bevroren zijn doe je ze in een diepvrieszak.
Verhit in een grote koekenpan de olie en leg in één laag de potstickers erin. Bak ze tot er aan de onderkant een donkere krokante laag zit, dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten. Giet in één keer het water in de pan en doe meteen de deksel erop en draai het vuur laag. Stoom de potstickers zo tot het water is verdampt. Dit duurt zo'n 6 minuten. Haal de deksel van de pan en laat nog heel even bakken tot de onderkant weer krokant is. Gebruik je bevroren potstickers dan moeten ze iets langer bakken, zo'n 8 minuten.
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en serveer bij de potstickers.
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/potstickers/