150 gram kipfilet of kippendijen, in reepjes (of gebruik pittige tofu roerbakreepjes voor een vegetarische versie)
2 el arachideolie
2 teentjes knoflook
1 sjalotje, fijngesneden
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
125 gram taugé
2 eieren, losgeklopt
Voor de saus
1 el tamarindepasta (toko)
1 el palmsuiker of bruine suiker
1 tl pindakaas
1 el vissaus
1/2 tl chilivlokken
Voor erbij
2 el gehakte pinda's (ik gebruik dry roasted honey pinda's, maar gewone kunnen ook)
1 limoen in partjes
2 bosuien in dunne reepjes gesneden
2 el fijngehakte koriander
sriracha saus
Zo maak je het
Week de noedels 40-50 minuten in een grote schaal met koud water. Noedels moeten helemaal onder water staan. De noedels zijn dan nog een beetje hard maar je kunt ze wel doorbijten. Laat ze vervolgens uitlekken
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar in een kommetje
Bak van de eieren een grote dunne omelet. Laat afkoelen, rol op en snijd deze in dunne reepjes
Zet een wok op hoog vuur, als hij heet is, voeg je de olie toe en de kipreepjes. Bak deze snel gaar.
Voeg de ui, de knoflook en de reepjes paprika toe en roerbak kort
Voeg de taugé toe en roerbak kort
Vervolgens voeg je de uitgelekte noedels ten de saus toe en roerbak kort
Als de noedels te droog worden, voeg je ietsje water toe.
Schep de Pad Thai in kommen of op borden
Serveer de Pad Thai met de reepjes omelet, fijngehakte pinda's, lente ui, koriander en limoen.
Notities
Noedels:Je kunt de noedels ook 3 minuten in kokend water leggen. Dat is sneller alleen is het minder makkelijk in de gaten te houden of ze goed zijn. Giet de noedels af, spoel koud af en sprenkel er een beetje olie over. Dan plakken ze niet aan elkaar.
Vegetarisch: Een vegetarische Pad Thai maak je door tofu toe te voegen in plaats van kip of garnalen. In de supermarkt zijn pittige tofu roerbakreepjes te krijgen, die kun je zo toevoegen en ze zijn heerlijk.
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/pad-thai/