Bolognese saus van dit recept. Maak de saus het liefst een dag van te voren en laat de saus net iets meer inkoken, ietsje droger worden. De smaak wordt dan nog dieper en voller en voor lasagne is het fijner als de saus iets droger is.
3 bollen mozzarella, in blokjes
400 gram snoeptomaatjes ( uit de oven, zie bij recept Bolognese saus)
1 pak verse lasagne vellen (koeling, supermarkt)
200 gram geraspte kaas
Bechamelsaus
grote ovenschaal ( mijne was 30 cm bij 20 cm en 8 cm hoog), goed ingevet met boter of olie
Voor de bechamelsaus
75 gram boter
75 gram bloem
750 gram koude volle melk
1/2 geraspte nootmuskaat
1/2 tl zout
1/4 tl peper
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 140 graden
Maak eerst de Bechamelsaus.
Smelt de boter in een grote pan op laag vuur (niet bruin laten worden)
doe de bloem er in 1 x bij en roer goed met een garde ( = roux) . Laat de roux al roerende 3 minuten op laag vuur garen.
Giet in kleine scheutjes de koude melk erbij en blijf flink roeren met de garde! Dit is nodig om klontjes te voorkomen. Als alle melk toegevoegd is, breng je, al roerend, de bechamel zachtjes aan de kook. Hij is dan dik en romig.
Voeg de nootmuskaat, peper en zout toe en laat nog 5 minuten heel zachtjes koken, terwijl je af en toe roert. Mochten er toch klontjes in zitten, giet de saus dan even door een zeef.
Verwarm de Bolognese saus
Bestrijk de bodem van de schaal met 1/4 deel van de Bolognese saus, vervolgens 1/5 deel van de bechamel, 1/4 deel van de mozzarella en 1/4 deel van de tomaatjes.
Bedek dit met een enkele laag lasagne vellen
Herhaal dit nog 3 x en eindig met een laagje bechamelsaus met daarover de geraspte kaas
Zet de schaal 45 minuten tot 1 uur in de oven, tot de bovenkant van de lasagne een lekker bruin korstje heeft.
Serveer met een lekkere frisse salade
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/lasagne-bolognese/