5 cm gember, fijn geraspt ( ik gebruik een microplane rasp hiervoor, superraspen zijn dat!)
1 el kerrie massala poeder (ik gebruik Surinaamse kerrie massala H. Nandan of Chan, bij de supermarkt of Toko)
sap van 1 sinaasappel
eventueel een 1/2 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 liter bouillon (groentebouillon blokje, biologisch. Kippenbouillon kan natuurlijk ook)
100 ml kokosmelk
staafmixer of blender
Voor erbij
Sriracha saus ( naar keuze)
koriander, fijngehakt
eventueel nog wat extra kokosmelk
Zo maak je het
Maak de wortels schoon en snijd ze in stukken
Zet een pan (soeppan) op zacht vuur en laat even warm worden, giet de olie erin. Fruit hierin de ui zachtjes aan (5 min) de ui moet zacht en zoet worden en niet (veel) kleuren. Fruit vervolgens even de gember en de knoflook mee.
als je een pepertje gebruikt, voeg je die nu toe
Doe de kerriepoeder erbij, roer even door en voeg vervolgens de wortels, de bouillon en het sinaasappelsap toe. Zet het vuur hoog, breng aan de kook en zet het vuur vervolgens weer laag. Laat de wortels gaar koken ( 20-30 minuten afhankelijk van hoe groot ze zijn)
Als de wortels gaar zijn, pureer je de soep met de staafmixer of in de blender en giet de soep vervolgens terug in de pan.
Voeg de kokosmelk toe.
Proef de soep, voeg eventueel nog wat zout of peper toe of wat water als de soep te dik is.
Giet de soep in kommen en geef er de sriracha saus, kokosmelk en fijngehakte koriander bij.
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/kerrie-kokos-wortelsoep/