Print

Kerrie kokos wortelsoep

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 6 personen

wortelsoep

Wat heb je nodig

Voor erbij

Zo maak je het

  1. Maak de wortels schoon en snijd ze in stukken
  2. Zet een pan (soeppan) op zacht vuur en laat even warm worden, giet de olie erin. Fruit hierin de ui zachtjes aan (5 min) de ui moet zacht en zoet worden en niet (veel) kleuren. Fruit vervolgens even de gember en de knoflook mee.
  3. als je een pepertje gebruikt, voeg je die nu toe
  4. Doe de kerriepoeder erbij, roer even door en voeg vervolgens de wortels, de bouillon en het sinaasappelsap toe. Zet het vuur hoog, breng aan de kook en zet het vuur vervolgens weer laag. Laat de wortels gaar koken ( 20-30 minuten afhankelijk van hoe groot ze zijn)
  5. Als de wortels gaar zijn, pureer je de soep met de staafmixer of in de blender en giet de soep vervolgens terug in de pan.
  6. Voeg de kokosmelk toe.
  7. Proef de soep, voeg eventueel nog wat zout of peper toe of wat water als de soep te dik is.
  8. Giet de soep in kommen en geef er de sriracha saus, kokosmelk en fijngehakte koriander bij.

Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/kerrie-kokos-wortelsoep/