2 tl gedroogde peterselie ( geen verse, gedroogde is beter als je de saus wilt bewaren)
1/2 tl zout
een schoongemaakte jampot (liefst even uitkoken in kokend water)
Zo maak je het
Voor de geroosterde knoflook
Verwarm de oven voor op 140 graden
Snijd aan de bovenkant de kap van de bollen knoflook af, zodat je de teentjes ziet ( dat knijpt straks wat makkelijker uit)
leg de bollen, met het de open teentjes naar boven, in het ovenbestendige schaaltje en er olijfolie over. Ze mogen onderstaan, dan heb je straks lekker veel olijfolie, maar een beetje is al voldoende.
bestrooi met zout en peper
dek het schaaltje af met aluminiumfolie en zet het schaaltje in de oven
Na 3/4 uur tot 1 uur de knoflook zacht en gaar ( even voelen of ze zacht zijn).
Gebruik de uitgeknepen teentjes zoals je wilt of bewaar ze (tot een paar dagen) onder de olie die je hebt gebruikt bij het roosteren
Voor de knoflooksaus
Doe alle ingrediënten voor de knoflooksaus in een keukenmachientje, blender of staafmixer kom en pureer alles fijn.
Proef of er nog iets bij moet. Zout, citroen of beetje honing als je dat lekker vindt.
Schenk de saus in de schoongemaakte jampot .
Notities
Als je groenten, vlees of kip in de oven klaarmaakt, kun je meteen de knoflook mee roosteren. Leg gewoon een bol of losse teentjes erbij en laat ze mee roosteren tot ze zacht zijn.
Smeer eens een uitgeknepen teentje rechtstreeks op je biefstukje, heerlijk!
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/geroosterde-knoflook/