Print

Spinazie-kokos flensjes met wokgroenten

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Wachttijd

Totaal

Aantal 4-6 personen

Spinazie en kokos flensjes

Wat heb je nodig

Voor de flensjes ( 10-12 dunne flensjes)

Voor de vulling:

Voor erbij:

Zo maak je het

  1. Doe de eieren in de blender en voeg de rest van de ingrediënten toe voor de flensjes. Pureer alles tot een glad mengsel en laat het mengsel minimaal een half uur rusten. Je kunt het ook al een paar uur, tot een halve dag van tevoren maken.
  2. Zet een koekenpan op halfhoog vuur en laat deze goed warm worden. Gebruik een koekenpan die niet te groot is (diameter 20 cm), dan draai je de flensjes makkelijker om
  3. Doe wat olie of boter in de koekenpan en giet een dun laagje van het beslag in de pan. Draai de pan meteen rond zodat het beslag goed over de bodem verdeeld wordt. Bak het flensje 1-2 minuten en draai het met een spatel voorzichtig om en bak de andere kant ook 1-2 minuten. Houd de flensjes warm op een bord in een lauw/warme oven of boven een pan heet water. Bak de rest van de flensjes.
  4. Roer de sojasaus, het water, de sesamolie en de honing door elkaar.
  5. Verwarm de pindasaus en houd deze warm tot gebruik
  6. Zet je wok op het vuur en laat deze goed heet worden. Giet een beetje olie in de wok en draai deze rond zodat ook de zijkanten bedekt zijn.
  7. Bak de knoflook en de ui in de olie, al omscheppend, ongeveer 30 seconden
  8. Voeg de groenten toe die de meeste tijd nodig hebben om gaar te worden (wortel, boontjes), bak al omscheppend ongeveer 30 seconden op hoog vuur.
  9. Nu doe je 2/3 van het sausje erbij en blijf je de groenten omscheppen tot ze bijna gaar zijn en het vocht verdwenen is. Beetje extra water erbij als de groenten dan nog niet (beet) gaar zijn en weer omscheppen.
  10. Voeg de overige groenten ( taugé, paprika, lente-ui), de tofublokjes en het laatste beetje saus toe en schep alles snel nog even om.
  11. Leg een flensje op een bord, schep wat groenten op de helft van het flensje en vouw de andere helft van het flensje over de groenten.
  12. Lepel een beetje pindasaus erover, garneer met de koriander, nootjes en uitjes en geef er kroepoek bij.

Notities

  • Voor een makkelijke pindasaus fruit je een teentje knoflook even aan in wat olie (steelpannetje), schep er 2 el pindakaas, 2 el zoete ketjap en 5 el water bij. Breng al roerende op half hoog vuur aan de kook. Verdun eventueel nog met extra water. Voeg een tl sambal toe.

Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/flensjes/