Print

Eggs benedict

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 2 personen

gepocheerd eitje met hollandaise saus

Wat heb je nodig

Zo maak je het

  1. De oven voorverwarmen op 180 C. De muffins maak je even een beetje nat onder de kraan, daarna 10 minuten in de oven.
  2. Eieren pocheren: Zet een pan met water op en breng het water aan de kook. Giet een scheutje azijn in het water en draai het vuur heel erg laag. Het water moet nauwelijks koken.  Vervolgens breek je een ei in een klein kommetje en laat je het ei vanuit het kommetje langzaam in het water glijden. Laat het ei in 4 minuten gaar worden en daarna schep je het eruit met een schuimspaan.
  3. Snijd de muffins doormidden en leg 2 helften op 2 borden. Drapeer de ham op de muffinhelften en leg daarbovenop een gepocheerd eitje. Klop de hollandaise saus nog even op en lepel wat saus over de eieren. Maal er een beetje peper over. Klaar zijn je eggs benedict. Zooooo lekker.

Notities

Eieren pocheren : Je kunt ook een stukje huishoudfolie insmeren met een beetje olie en in een kopje leggen (randen overhangend). Dan breek je een ei erin, pak je de huishoudfolie aan de randen vast en draai het buideltje dicht. Het buideltje hang je in het hete water, het vuur zet je uit. Doe de deksel erop en laat 3 ½ minuut.

Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/eggs-benedict/