200 gram gedroogd fruit naar keuze, in stukjes gehakt
100 gram rozijnen
200 gram ongezoete Appelmoes , zelfgemaakt of uit een potje van de supermarkt
4 el neutrale olie (ik gebruik arachide of zonnebloem olie)
125 gram honing
125 gram ahornsiroop
1 tl zout
2 tl kaneel
2 tl vanille extract
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 150 graden
bekleed 2 bakplaten met bakpapier
roer alle ingrediënten in een grote schaal goed door elkaar
verdeel het mengsel over 2 bakplaten
schuif in de oven, laat ongeveer 45 minuten tot 1 uur bakken en roer iedere 15 minuten het mengsel om
laat de cruesli helemaal afkoelen voordat je het in een pot doet
Notities
Probeer eens te variëren met de ingrediënten.
De basis is havermout en totaal zit er ongeveer 500 gram noten in. De samenstelling hiervan hangt af van wat ik in huis heb of waar ik zin in heb. De ahornsiroop kun je ook vervangen door andere soorten stroop of alleen honing gebruiken. Je kunt ook een deel van de honing/ahornsiroop vervangen door bijvoorbeeld bruine suiker.
Ik vind het ook lekker om kokossnippers toe te voegen. Deze roer je er dan de laatste 20 minuten van de baktijd toe anders worden ze te bruin.
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/doe-het-zelf-cruesli/