300 gram krieltjes of andere vastkokende aardappels.
1/2 makreel schoongemaakt of 1 stuk makreelfilet
75 gram waterkers of andere sla die je lekker vindt (schoongemaakt)
100 gram haricots vert, schoongemaakt en geblancheerd
2 eieren, niet helemaal hard gekookt (6 minuten)
1 el kappertjes (goed afgespoeld), gehakt
6 kleine augurkjes in plakjes of 1 grote, in stukjes
2 lente-uitjes in dunne ringetjes
Voor de dressing:
1 el creme fraiche
1 el mayonaise
1 tot 2 theelepels mierikswortel ( ik gebruik zo'n potje van Kühne)
1 tl citroensap
1 el gehakte dragon ( of andere kruiden die je lekker vindt, dille of bieslook)
peper en zout naar smaak
eventueel iets verdunnen met water
Zo maak je het
Kook de krieltjes 10 minuten, aardappels 15 minuten. Test met een scherp mes of ze gaar zijn. Glijdt het mes er makkelijk door, dan zijn ze gaar anders nog ietsje langer koken. Laat afkoelen. Lauw is het lekkerst
Neem een saladeschaal en verdeel de waterkers over de schaal
Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing door elkaar te roeren. Verdun eventueel met een beetje water. Proef .
Snijd de krieltjes doormidden of de aardappels in plakjes en meng er 1 el dressing door
Verdeel de aardappelen over de waterkers en vervolgens de haricots vert, de kappertjes, augurkjes, stukjes makreel en als laatste de lente uit
Druppel de rest van de dressing erover
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/aardappelsalade-met-gerookte-makreel/