Print

Aardappelpannenkoekjes met knolselderij

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 20 kleine pannenkoekjes

aardappel knolselderij pannenkoekjes

Wat heb je nodig

  1. 250 gram (bloemige) aardappels (of restje aardappelpuree)
  2. 125 gram knolselderij
  3. 250 ml melk
  4. 2 eieren
  5. 75 gram bloem
  6. 1 tl bakpoeder
  7. 1/2 tl zout en 1/4 tl peper
  8. olie of boter om te bakken

Zo maak je het

  1. Schil en was de aardappels en knolselderij en snij ze in stukken
  2. Kook ze in 15-20 gaar, laat goed uitstomen en stamp ze fijn. Als je een restje aardappelpuree gebruik je dat in plaats van aardappelen en voeg je de gestampte knolselderij toe.
  3. Roer de melk erdoor en laat afkoelen
  4. Kluts de eieren, de bloem en het bakpoeder door de puree
  5. Voeg het zout en peper toe
  6. Zet een koekenpan op halfhoog/laag vuur en laat warm worden
  7. giet een beetje olie in de pan en schep bergjes beslag in de pan. Bij mij passen er 4 per keer in.
  8. Bak de pannenkoekjes tot je belletjes aan de bovenkant ziet verschijnen en de onderkant mooi bruin is en keer ze voorzichtig om. Bak de andere kant en schep op een bord.
  9. Herhaal met de rest van het beslag. Bij mij gaan er ongeveer 20 pannenkoekjes uit het beslag.

Notities

  • Je kunt de pannenkoekjes warm houden in de oven ( 80 graden).
  • Varieer eens met de ingrediĆ«nten: aardappel/wortel, aardappel/pastinaak, pompoen, zoete aardappel, aardappel/rode biet. Er is zoveel mogelijk

Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/aardappelpannenkoekjes/