Schil en was de aardappels en knolselderij en snij ze in stukken
Kook ze in 15-20 gaar, laat goed uitstomen en stamp ze fijn. Als je een restje aardappelpuree gebruik je dat in plaats van aardappelen en voeg je de gestampte knolselderij toe.
Roer de melk erdoor en laat afkoelen
Kluts de eieren, de bloem en het bakpoeder door de puree
Voeg het zout en peper toe
Zet een koekenpan op halfhoog/laag vuur en laat warm worden
giet een beetje olie in de pan en schep bergjes beslag in de pan. Bij mij passen er 4 per keer in.
Bak de pannenkoekjes tot je belletjes aan de bovenkant ziet verschijnen en de onderkant mooi bruin is en keer ze voorzichtig om. Bak de andere kant en schep op een bord.
Herhaal met de rest van het beslag. Bij mij gaan er ongeveer 20 pannenkoekjes uit het beslag.
Notities
Je kunt de pannenkoekjes warm houden in de oven ( 80 graden).
Varieer eens met de ingrediƫnten: aardappel/wortel, aardappel/pastinaak, pompoen, zoete aardappel, aardappel/rode biet. Er is zoveel mogelijk
Recipe by metzkooktover at https://metzkooktover.nl/aardappelpannenkoekjes/