Print

Zongedroogde tomaatjes

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 1 pot

potje gedroogde tomaten in olie

Wat heb je nodig

500 gram kleine tomaatjes (bv snoeptomaatjes)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 80 graden
  2. Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
  3. Snij de tomaatjes doormidden, meng de olijfolie, balsamico, suiker, peper en zout er doorheen en spreid uit over de bakplaat.
  4. gesneden cherry tomaatjes op bakplaatSchuif de bakplaat in de oven en laat de tomaatjes zachtjes in 3 uur in de oven. Of als je ze liever nog iets droger wilt, laat je ze er nog wat langer in. Ze moeten niet te donker worden. Het ziet er dan ongeveer zo uit.
  5. oven gedroogde tomaten op bakplaatDe tomaatjes doe je dan warm in een schoongemaakte jampot en giet er zoveel olijfolie op tot de tomaatjes onder staan. Zolang je ervoor zorgt dat de tomaatjes steeds onder de olie, kun je ze maandenlang zo bewaren.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/zongedroogde-tomaatjes/