Print

Zalmkoekjes net limoenmayonaise

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Wachttijd

Totaal

Aantal 6 personen

viskoekjes met zalm en limoenmayonaise

Wat heb je nodig

Voor de krokante laag

Voor de limoenmayonaise

Voor de salade

Zo maak je het

  1. Haal de lelijke stukjes van de zalm en en verwijder eventuele graten en vel.
  2. Snijd de zalmfilet in fijn, in hele kleine blokjes, zoals tartaar. Maar gebruik geen keukenmachine want dan pureer je de vis.
  3. Meng de dille/bieslook, gefruite ui, limoenrasp, 1/2 ei, mayonaise, panko en peper en zout door de vis.
  4. Neem een lepel (of maatvorm voor eetlepel) en schep steeds een gelijke hoeveelheid (1 el) in je hand, rol tot een balletje en druk dit plat tot een klein burgertje, Dit gaat het beste als je handen een beetje nat zijn. Je haalt zo'n 18-20 stuks uit het mengsel
  5. Leg de zalmkoekjes op een bord (ingesmeerd met een beetje olie om plakken te voorkomen) en laat ze een half uur rusten in de koelkast
  6. Meng de ingrediënten voor de limoenmayonaise door elkaar
  7. Tot zover kun je alles tot een halve dag voorbereiden
  8. Zet de bordjes klaar waarop je de zalmkoekjes wilt serveren.
  9. Doe de salade in een kom en meng er wat dressing door. Leg wat aangemaakte salade op de bordjes
  10. Zet 3 bordjes of kommetjes klaar met de bloem, het losgeklopte ei en de panko.
  11. Haal de zalmkoekjes, een voor een, eerst door het bloem, vervolgens door het ei en dan door de panko. Schud iedere keer de overtollige hoeveelheid eraf.
  12. Laat een koekenpan, tussen laag en halfhoog vuur, warm worden en giet een laagje olie in de pan
  13. Leg een aantal zalmkoekjes in de olie (in mijn koekenpan passen er 8), je zult dit in 2 of 3 keer moeten doen. Bak de zalmkoekjes aan beide kanten ongeveer 1 1/2- 2 minuten. Let op het vuur, als het te hoog staat worden ze te snel bruin. Bak ze ook niet te lang, dan worden ze droog.  Je kunt ze even warm houden in een oven op 70 graden. Bak vervolgens de volgende laag zalmburgers.
  14. Verdeel de zalmburgers over de bordjes en serveer er de limoenmayonaise bij.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/zalmkoekjes-met-limoenmayonaise/