Watermeloensalade met feta, munt en pistachenootjes
Voorbereidingstijd
Totaal
Aantal 4 personen
Wat heb je nodig
- 1 halve watermeloen (bij voorkeur pitloos)
- 1 komkommer
- 80-100 gram fetakaas
- 50 gram pistachenootjes, grof gehakt ( gezouten of ongezouten)
- 10 blaadjes munt, fijn gehakt
- 2 el lekkere olijfolie
- sap van een 1 limoen
- 1 tl honing
- zoutvlokken (maldon zeezout) ( 1/2 tl)
- versgemalen peper
Zo maak je het
- Maak bolletjes van je meloen met een bolletjeslepel/meloenschep of snijd de meloen in partjes of blokjes
- Snijd de komkommer (met of zonder schil) in partjes of snijd er spiralen van met een spiraalsnijder
- Verdeel de komkommer en meloen over een schaal
- Klop de olijfolie, limoensap en honing door elkaar en meng door de meloen en komkommer
- Verkruimel de feta erover, strooi de pistachenootjes erover en verdeel de munt over de salade
- Strooi wat zoutvlokken over de salade en maal er wat peper over
Notities
- Je kunt ook nog wat jonge bladspinazie aan de salade toevoegen, of rucola
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/watermeloensalade/