Waterkerssalade met peer, blauwe kaas en gekarameliseerde pecannoten
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
Aantal4porties
Wat heb je nodig
Voor de gekarameliseerde pecanoten (hiermee maak je meer dan je nodig hebt. Je kunt ze in een afgesloten pot bewaren, ze zijn heerlijk. Ook in de cruesli, yoghurt, ijs...)
250 gram pecanoten
2 volle el bruine suiker
25 gram boter
1 el water
snufje zout
Voor de salade
Zakje waterkers
2 rijpe maar nog wel stevige peren. geschild en ieder in 8 parten gesneden.
Zet een koekenpan op laag vuur en laat deze warm worden
smelt de boter
voeg dan de suiker, water, zout en de noten toe en roer door elkaar
zet het vuur ietsje hoger. Laat de suiker smelten en zorg, al roerende, dat alle noten met een laagje bedekt zijn
pas op dat de suiker niet aanbrandt, let op je vuur
Verdeel de noten over een bakplaat waar je een vel bakpapier hebt opgelegd. Laat afkoelen en breek dan de noten los.
Maak de dressing. Doe alle ingrediënten behalve de olie in een schaaltje en roer door elkaar, klop dan langzaam de olijfolie erdoor.
Doe de waterkers in een schaal en meng met een beetje van de dressing. Verdeel de sla over de je bordjes
Vermeng de partjes peer met 1 el olijfolie
Verwarm een koekenpan of grillpan op half/hoog vuur
leg de partjes peer in de pan en bak de peren bruin, aan beide kanten. (ongeveer 30-40 sec per kant), strooi dan de suiker erover en de balsamicoazijn erover. Kort laten koken, de suiker smelt en de peren worden gekarameliseerd.
Verdeel de peren, stukjes blauwe kaas en pecannoten over de sla en druppel er nog wat dressing over.
CoursesVoorgerecht
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/waterkerssalade/