Print

Vietnamese Pho Soep

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Wachttijd

Totaal

Aantal 6-8 personen

aziatische soep in een kom

Wat heb je nodig

Voor de bouillon:

Voor de vulling

Voor erbij

Zo maak je het

  1. Leg de stukjes gember en de uien met de snijkant naar beneden in een droge koekenpan of grillpan en bak dit tot ze heel donkerbruin zijn.
  2. Doe alle ingrediënten voor de soep, behalve de bouillonblokjes en de vissaus, in een grote soeppan en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat een uurtje of 2 zacht trekken.
  3. Zeef dan de bouillon en voeg de bouillonblokjes en vissaus naar smaak toe. Houd de soep op een laag vuurtje tegen de kook aan.
  4. Snij het vlees in dunne plakken. Dit gaat makkelijker als je het even van tevoren in de vriezer legt.
  5. Kook de rijstnoedels gaar.
  6. Zet de hoisinsaus, partjes limoen en de reepjes chilipeper in schaaltjes vast op tafel.  Verdeel de noedels en de groenten over de soepkommen en leg het vlees er boven op. Schenk de soep erop, strooi wat koriander en Thai basilicum erop, serveer meteen.

Aan tafel kan iedereen, naar smaak, wat limoensap, chilipeper en hoisinsaus in de soep doen. Je kunt ook het vlees in de saus dippen.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/vietnamese-pho-soep/