25 gram zalmreepjes (dan is de soep niet meer vegetarisch)
Zo maak je het
Snijd de venkelknol in schijven en bewaar het venkelgroen voor de garnering.
Breng de venkel met de melk en het mestpuntje zout aan de kook, zet het vuur laag en laat in ongeveer 15-20 minuten de venkel gaar worden.
In de tussentijd smelt je de boter zachtjes in een pannetje. Als de boter is gesmolten roer je, al roerende met een roerspatel, de bloem er in 1 x door. Flink door blijven roeren en dan de bouillon beetje voor beetje door mengen tot er een licht gebonden soep ontstaat.
De venkel is dan in de tussentijd wel gaar, die pureer je met de staafmixer of in de blender. De venkelpuree roer je door de soep. Proef even of er nog peper of zout bij moet en roer er dan 2 eetlepels pastis door. Klaar is je soep.
De glaasjes of bordjes soep garneer je met wat fijngesneden venkelgroen en wat reepjes zalm.
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/venkelsoep-met-gerookte-zalm/