Print

Thaise kipgehaktballetjes met pinda-curry saus

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 4 personen

Wat heb je nodig

Voor de balletjes

Voor de saus

Voor erbij

Zo maak je het

  1. Doe de ingrediënten voor de gehaktballetjes in je keukenmachine en gebruik de pulseerknop om alles goed te mengen, Zorg dat de kip fijngesneden is. Als je kipgehakt gebruikt, meng je alle ingrediënten in een kom door elkaar
  2. Draai balletjes van het gehakt, gebruik ongeveer een tl van het mengsel per bal. Maak je handen nat, dat werkt makkelijker
  3. Zet een ruime koekenpan op het vuur en laat deze warm worden. Zet het vuur tussen laag en midden hoog. 
  4. Verwarm de oven voor op 100 graden, hier kun je je balletjes in warm houden
  5. Voeg een lepel olie toe en de helft van de balletjes. Bak ze in 5-7 minuten bruin en gaar, draai ze af en toe om. Schep de balletjes uit de pan op een bord en houd ze warm in de oven. Bak de andere helft van de balletjes op dezelfde manier bruin en houd deze ook warm.
  6. Fruit, in dezelfde pan, de knoflook, gember en fijngesneden ui even aan. De ui moet geen kleur krijgen alleen een beetje zacht worden. Als het goed is zit er voldoende olie in de pan. 
  7. Voeg de kokosmelk, currypasta, pindakaas, suiker, fijngesneden limoenblaadjes toe en roer alles goed door en breng aan de kook. Zet je vuur zo laag mogelijk en laat zachtjes sudderen terwijl je de rijst en groenten klaarmaakt.
  8. Serveer de balletjes met rijst, groenten en de saus. Garneer met gehakte nootjes , koriander en partjes limoen.

Notities

  1. Limoenblaadjes of Djuruk perutblaadjes geven het gerecht zo'n lekkere smaak, het loont de moeite ernaar op zoek te gaan. In vriezer bij je toko hebben ze het vaak wel. Anders gebruik je citroenrasp, maar de smaak is niet hetzelfde.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/thaise-kipballetjes/