Heerlijk zo’n pittig soepje en je kunt er zo fijn mee variëren. De basis blijft altijd hetzelfde, uitje, knoflook, gember, curry pasta en bouillon. Verder kun je er dan in doen waar je zin in hebt. Garnalen kun je vervangen door andere stukjes vis of kip. Je kunt een roerbak pakket toevoegen of gesneden paksoi of wat spinazie beetje in laten slinken. Altijd is het lekker en niet moeilijk.
Dit heb je nodig voor 1 liter soep
- 750 ml Kippenbouillon of bouillon van 2 blokjes
- 1 1/2 tl rode Thaise curry pasta (de ene curry pasta is heter dan de andere, ik gebruikte curry pasta van het merk Cock brand en die is heet)
- 1 el zonnebloem of arachideolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook uit de knijper
- stukje geraspte gember
- 1 stengel citroengras
- eventueel 2 citroenblaadjes als je die hebt, laat ze anders weg
- blikje kokosmelk
- grote rauwe garnalen, ontdooid
- handje taugé
- kastanje champignons in plakjes
- 2 lente uitjes in ringetjes
- naar smaak vissaus en limoensap
- koriander
- 300 gram noedels
- hardgekookt eitje
- gefruite uitjes
Zo maak je het
Fruit de ui, knoflook en gember zachtjes aan in de olie tot de ui zacht is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe de curry pasta erbij en bak dit al roerend even mee. Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Kneus de stengel citroengras en doe dit samen met de citroenblaadjes in de soep. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten trekken. Dan kun je mooi de noedels even koken ( volg de aanwijzing op de verpakking) en laat uitlekken. Voeg de garnalen en champignons toe aan de soep en laat deze in 5 minuten gaar worden, aan het einde nog even de taugé erbij. Proef de soep en voeg wat vissaus en limoensap toe.
Doe wat noedels in de soepkommen schep de soep erop. Eitje doormidden snijden en erop leggen, beetje koriander, gefruite uitjes en lente ui erop. Eet smakelijk!