metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact

metzkooktover

  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Hoofdgerecht visSoepVis

Thaise rode curry soep met kokosmelk

Door Metz 31 december 2016
thaise rode curry soep met een eitje

Heerlijk zo’n pittig soepje en je kunt er zo fijn mee variëren. De basis blijft altijd hetzelfde, uitje, knoflook, gember, curry pasta en bouillon. Verder kun je er dan in doen waar je zin in hebt. Garnalen kun je vervangen door andere stukjes vis of kip. Je kunt een roerbak pakket toevoegen of gesneden paksoi of wat spinazie beetje in laten slinken. Altijd is het lekker en niet moeilijk.

Dit heb je nodig voor 1 liter soep

  • 750 ml Kippenbouillon  of bouillon van 2 blokjes
  • 1 1/2  tl rode Thaise curry pasta (de ene curry pasta is heter dan de andere, ik gebruikte curry pasta van het merk Cock brand en die is heet)
  • 1 el zonnebloem of arachideolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • stukje geraspte gember
  • 1 stengel citroengras
  • eventueel 2 citroenblaadjes als je die hebt, laat ze anders weg
  • blikje kokosmelk
  • grote rauwe garnalen, ontdooid
  • handje taugé
  • kastanje champignons in plakjes
  • 2 lente uitjes in ringetjes
  • naar smaak vissaus en limoensap
  • koriander
  • 300 gram noedels
  • hardgekookt eitje
  • gefruite uitjes

Zo maak je het

Fruit de ui, knoflook en gember zachtjes aan in de olie tot de ui zacht is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe de curry pasta erbij en bak dit al roerend even mee. Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook.  Kneus de stengel citroengras en doe dit samen met de citroenblaadjes in de soep. Laat op een zacht vuurtje 15 minuten trekken. Dan kun je mooi de noedels even koken ( volg de aanwijzing op de verpakking) en laat uitlekken. Voeg de garnalen en champignons toe aan de soep en laat deze in 5 minuten gaar worden, aan het einde nog even de taugé erbij. Proef de soep en voeg wat vissaus en limoensap toe.

Doe wat noedels in de soepkommen schep de soep erop. Eitje doormidden snijden en erop leggen, beetje koriander, gefruite uitjes en lente ui erop. Eet smakelijk!

Thaise rode curry soep met kokosmelk was last modified: februari 22nd, 2018 by Metz
currypastacurrysoepgarnalengezondkippenbouillonknoflookkokosmelkkoriandernoedelsthaisui
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst...

22 juni 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

Lenterecept: doperwtensoep met munt

6 april 2018

Thaise soep met garnalen (Tom Yum Goong)

16 maart 2018

Zelfgemaakte tonijnsalade

23 februari 2018

Zalmkoekjes met limoenmayonaise

1 december 2017

Snelle wontonsoep

24 november 2017

1 comment

Bettina 2 januari 2017 at 19:36

Wow! Ziet er al heel echt uit. De foto’s zijn fris. Ga e rlater nog beter naar kijken.

Beantwoorden

Reacties Cancel Reply

Categorieën

  • Aziatische en oosterse gerechten
  • Basisbereidingen
  • Bijgerecht
  • Borrel en snack
  • Buffet en picknick
  • Dips en sauzen
  • Feestgerechten
  • Hoofdgerecht
  • Hoofdgerecht gevogelte
  • Hoofdgerecht vegetarisch
  • Hoofdgerecht vis
  • Hoofdgerecht vlees
  • Koken met kliekjes
  • Nieuws
  • Ontbijt en lunch
  • Pasta's
  • Salades
  • Snelle gerechten
  • Soep
  • Tips
  • Uitgelicht
  • Vegetarisch
  • Vis
  • Voorgerecht
  • Zoet
  • Fijne maaltijdsoep en goed van te voren klaar te maken
  • Houden jullie ook zo van Hollandse garnalen? Ik ben er
  • Zelfgemaakte lasagne Bolognese is toch een van de lekkerste maaltijden
  • Lekker makkelijk zo n flammkuchen Vooral als je n kant
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven