Print

Tarte tatin met rode biet met zachte witte kaas

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 4 personen

Wat heb je nodig

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht)
  2. Snij de rode bieten in niet te dikke plakken en zet apart
  3. Zet de koekenpan op laag/middenhoog vuur en laat warm worden.
  4. Voeg de olie en de boter toe
  5. Als de boter gesmolten is, voeg je de uien toe en bak deze (niet te hard) tot de uien zacht zijn.
  6. Voeg de bruine suiker en de balsamico toe en roer alles door elkaar tot de suiker gesmolten is en alles dik en stroperig is. Verdeel alles een beetje over de bodem van de pan
  7. Leg de steranijs erop en verdeel de plakjes biet over de uien en bestrooi met peper en zout. Zet het vuur uit.
  8. Rol het bladerdeeg uit en snijd een cirkel uit die iets groter is dan je vorm (met wat plak en snijwerk lukt dat wel)
  9. Leg het deeg voorzichtig over de bietjes en stop de zijkanten goed in.
  10. Zet de pan 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Het deeg moet goudbruin van kleur zijn, de randjes kunnen wat donker (lekker gekarameliseerd) zijn.
  11. Laat een minuut of 5 afkoelen. Leg een groot bord op de pan en draai voorzichtig om. Schep de restjes uit de pan op de tarte tatin.
  12. Meng de waterkers met de dressing en leg wat op de tarte tatin, geef de rest erbij
  13. brokkel de zachte witte kaas over de tarte tatin

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/tarte-tatin-met-rode-biet/