Print

Ovenschotel met shoarma, sperziebonen en rösti

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 4-6 personen

shoarma schotel met boontjes

Wat heb je nodig

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden  
  2. kook de sperziebonen beetgaar in water met wat zout en giet ze af. Zet apart
  3. zet een koekenpan op halfhoog vuur en laat de pan warm worden
  4. giet de helft van de  olie in de koekenpan
  5. fruit de ui en de paprika even aan
  6. doe vervolgens het vlees erbij en bak dit bruin en gaar.
  7. Schep het vlees in de ovenschotel
  8. Giet de rest van de olie in de pan, zet het vuur hoog
  9. Bak de rösti in ongeveer 10 minuten, al omscheppend, lichtbruin.
  10. Verdeel de sperziebonen over het vlees
  11. Vervolgens de rösti en als laatste de geraspte kaas
  12. Zet de schaal 30 minuten in de oven, tot alles heet is, de kaas gesmolten en er een bruin korstje op zit.
  13. Lekker met een frisse salade en knoflooksaus

Notities

  • Als je weinig tijd hebt, bak je de rösti niet voor. Het blijft dan wat slapper.
  • Je kunt ook sperziebonen of kouseband uit de vriezer gebruiken.
  • Je kunt aan het vlees nog meer groenten toevoegen als je dat lekker vindt.  Ik voeg vaak nog de restjes uit de koelkast toe.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/shoarma/