Print

Salade met rode biet, sinaasappel en geitenkaas

Voorbereidingstijd

Totaal

Aantal 2-6 personen

salade rode biet, sinaasappel en geitenkaas

Wat heb je nodig

  1. 400 gram gare rode biet. Je kunt kant en klare gekookte rode biet in de supermarkt kopen (koelschap, niet uit een potje) of je kunt de bieten roosteren ( zie recept: geroosterde rode biet met geitenkaas). Daar heb je wat meer tijd voor nodig, alleen is wel veel lekkerder.
  2. 1/2 rode ui 
  3. 2 grote sinaasappels
  4. 50 gram geitenkaas
  5. handje hazelnoten, even in een droge koekenpan roosteren en hakken in grove stukken
  6. zak zachte sla
  7. handje kiemgroenten, optioneel (supermarkt, koelschap)

Dressing:

Zo maak je het

  1. Rooster de bieten of gebruik gare bieten.
  2. Maak de dressing
  3. Verwijder de schil en snijd de bieten in dunne plakken en de plakken weer door de helft. Je kunt hiervoor het beste dunne plastic handschoenen gebruiken of doe een plastic zakje om je handen . Het bietenrood is lastig van je handen te krijgen.
  4. Schenk wat van de dressing over de bietjes en zet even weg
  5. Snijd de rode ui in hele dunne ringen (gebruik eventueel een  mandoline)
  6. Snijd met een scherp rondom het schil met het wit van de sinaasappel en snijd vervolgens de partjes tussen de witte vliezen. Je houdt dan mooie partjes over zonder witte vliesjes. Of verwijder schil en wit en snijd vervolgens de sinaasappel in dunne plakken. Verwijder eventuele pitjes.
  7. Neem een mooie schaal en leg de sla erop
  8. Verdeel de rode biet over de sla 
  9. Leg bovenop de bietjes en en een beetje er tussen de sinaasappel. Meng dit niet door elkaar anders wordt alles rood!
  10. Verdeel de ui en hazelnoten over de salade, brokkel de geitenkaas erover en de kiemgroenten (als je die gebruikt)
  11. Druppel wat dressing over de sla en geef de rest erbij.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/salade-met-rode-biet-sinaasappel-en-geitenkaas/