Print

Salade met geroosterde miso aubergine

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Wachttijd

Totaal

Aantal 4-6 personen

schaal met geroosterde aubergine

Wat heb je nodig

Voor de knapperige boekweit (meer dan je nodig hebt).

Voor de salade

Zo maak je het

  1. Begin met de knapperige boekweit. Doe de boekweit in een kom en giet er een halve liter heet (niet kokend) water op en laat dit minimaal 6 uur staan (of een hele nacht) weken. 
  2. laat de boekweit uitlekken in een zeef en droog goed af op een theedoek
  3. Zet een koekenpan op half hoog vuur en als deze warm is, schenk er een laagje olie in.
  4. Doe de boekweit in de koekenpan en bak de boekweit tot deze niet meer sist en goudbruin is.
  5. Stort de boekweit op bakpapier en bestrooi met zoutvlokken en laat afkoelen. Doe de boekweit in een potje, dit kun je lang bewaren en is heerlijk op allerlei salades.
  6. Verwarm je oven op 180 graden
  7. Meng de miso met de mirin, zonnebloem- en sesamolie.
  8. Besmeer de aubergine dun met het mengsel, bestrooi met sesamzaadjes en leg op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak de aubergine in de oven 20-30 minuten.
  9. Meng de tahin met het sinaasappelsap, de rasp, de yoghurt en 1 el olijfolie.
  10. Meng de slablaadjes met 1 el olijfolie en verdeel over de borden of schaal.
  11. Verdeel de aubergine erover en bestrooi met de dadels,feta of geitenkaas en de knapperige boekweit.
  12. Lepel wat de tahiniyoghurt erover en bestrooi met de pijnboompitten

Notities

  1. Deze salade is heerlijk als lunch of licht hoofdgerecht (dan is dit recept voldoende voor 3-4 personen).
  2. Of als bijgerecht bij gegrilde kip, pittige gehakballetjes of een biefstukje. Dan is dit recept voldoende voor 6 personen.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/salade-met-geroosterde-miso-aubergine/