Print

Ricotta gnocchi met spinazie en geroosterde tomaatjes

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Wachttijd

Totaal

Aantal 4-5 personen

Gnoocchi van ricotta met spinazie

Wat heb je nodig

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
  2. Snijd de snoeptomaatjes doormidden en doe ze in een ovenschaal. Voeg de knoflook, olijfolie en suiker toe. Plus wat versgemalen peper en een snufje zout. Roer door elkaar en schuif in de oven. Rooster dit 1 1/2 uur. De tomaatjes zijn dan zacht en de smaken zijn in de olie getrokken.
  3. Laat de ricotta in de tussentijd 2 uur uitlekken in een zeef.
  4. Doe in een grote kom de ricotta, eieren, bloem, Parmezaanse kaas, basilicum, peper en zout door elkaar. Het deeg blijft enigszins plakkerig.
  5. Doe de spinazie in een grote (hittebestendige kom), giet er kokend water op en laat 1 minuut staan. Giet af, doe in een schone theedoek en druk al het vocht eruit. 
  6. Snijd de spinazie fijn en roer door het deeg.
  7. Strooi bloem op je werkblad, verdeel het deeg in twee delen.
  8. Rol van het deeg 2 ( of 4 als je dat makkelijker vindt) lange worsten van 3 cm breed en snijd er vervolgens stukjes van 2 cm af. Leg op een licht bebloemd bakblik.
  9. Breng in een grote pan water aan de kook en voeg zout/bouillonblokje toe.
  10. Kook de gnocchi in 2 of 3 delen gaar. De gnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven.
  11. Haal de gnocchi uit de pan met een schuimspaan laat uitlekken in een vergiet.
  12. Verdeel wat rucola en de ricotta-gnocchi over de borden en schep er de tomaatjes met wat olie over.
  13. Rasp wat extra Parmezaanse kaas erover 

Notities

  • Als je niet zoveel tijd hebt, kun je de ricotta de avond van te voren laten uitlekken. 
  • De tomaatjes met olie, knoflook en suiker kun je ook in de koekenpan 5-10 minuten zachtjes bakken tot de tomaatjes zacht zijn. In de oven is lekkerder maar dit kan ook.
  • De tomaatjes zijn ook heerlijk door de pasta.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/ricotta-gnocchi/