150 gram geraspte kaas (pittige kaas, gebruik eventueel restjes)
6 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
75 ml melk
1/2 tl zout
1 flinke tl versgemalen peper
grote mengkom
bakvorm met opstaande rand of een brownievorm. Mijn vorm is 30x35 dan krijg je een dunne plaattaart, is je vorm kleiner, dan wordt de taart wat dikker. Laat de taart dan iets langer in de oven.
1 vel bakpapier
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden
Leg een vel bakpapier in de vorm, of vet de vorm goed in
Zet een koekenpan op halfhoog vuur, laat de pan warm worden
Bak de spekjes ongeveer 5 minuten zachtjes uit, tot het vet vrij komt
Voeg de gesnipperde ui toe en bak nog eens 5 minuten aan tot de ui glazig is en zet het vuur uit.
Neem een grote mengkom en roer de geraspte courgette en wortel, het zelfrijzendbakmeel, zout, peper, geraspte kaas, sjalotjes en ontbijtspek goed door elkaar.
klop de eieren met de melk los en roer door het courgettemengsel
Stort het mengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven.
Bak ongeveer 45 minuten in de oven. De bovenkant moet goudbruin zijn en iets gerezen.
Koud en warm lekker.
Notities
Varieer met de vulling. Alleen courgette is ook lekker, je kunt gesneden paprika toevoegen, mais, stukjes broccoli.
Laat het spek weg en voeg bijvoorbeeld fijn gesneden gedroogde tomaatjes toe. Of chorizo of salami.
Voeg kruiden toe als peterselie of bieslook.
Verminder de geraspte kaas en voeg wat feta toe.
Heb je een feestje? Snijd de plaattaart in kleinere vierkantjes en serveer, koud of warm.
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/plaattaart/