Print

Omeletrolletjes met kruiden en ricotta

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 20 hapjes

omeletrolletjes met ricotta

Wat heb je nodig

Voor de omeletjes

voor de vulling

Voor de garnering

Zo maak je het

  1. Neem een ruime kom en klop de eieren los met de melk/room
  2. Roer de kruiden, knoflook, peper en de kaas erdoor.
  3. Zet de koekenpan op halfhoog vuur en laat deze warm worden. Giet een beetje olie of boter in de pan en laat dit heet worden.
  4. Giet of lepel een dunne laag van het eimengsel in de koekenpan. De worden dunne omeletjes, zorg dus dat de bodem van de pan nét bedekt is met het eimengsel. 
  5. Zet het vuur lager en laat de omeletjes bakken tot ze nét gaar zijn. De bovenkant is dan bijna droog.
  6. Keer de omeletjes voorzichtig en bak de andere kant nog eventjes. Die kant blijft dan blanker, dit wordt de buitenkant van je omeletje.
  7. Bak zo nog 3 of 4 omeletjes.
  8. Roer de ingrediënten voor de vulling door elkaar.
  9. Besmeer de omeletjes met de vulling en rol ze losjes op. Verpak eventueel in plastic folie (maak er een worstje van) als je ze langer ( 4-5 uur) van te voren maakt.
  10. Snijd de omeletrollen in dikke plakken, leg er een tomaatje op en steek er een prikker in.

Notities

  • De omeletjes kun je makkelijker keren als je een kleine koekenpan gebruikt
  • je kunt ook met de vulling variëren. Spekjes erdoor zijn lekker. Of stukjes gerookte zalm.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/omeletrolletjes/