metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
Hoofdgerecht vegetarischOntbijt en lunchSaladesSnelle gerechtenVegetarisch

Naanbrood salade met falafel

by Metz 11 april 2017
written by Metz 11 april 2017
naanbrood met salade erop

Dit is op het moment mijn favoriete gerecht voor een snelle en gezonde maaltijd. Koken kun je dit natuurlijk niet noemen en het recept is ook nog eens een beetje gepikt. Maar het is wel héél erg lekker.

Vorige zomer at ik bij een strandtent in Bloemendaal een overheerlijk naanbroodje met falafel als lunch. Dit is de wat uitgebreidere versie daarvan waar ik ook iedere keer weer op varieer.  Het ligt er een beetje aan hoeveel tijd ik heb en wat ik in huis heb.

Guacamole vind ik het lekkerst erop maar je kunt natuurlijk ook een avocado prakken en verse kruiden erop strooien als je niet zoveel tijd hebt. De tzatziki kun je vervangen door Griekse yoghurt waar je chilisaus en wat fijngesneden koriander doorheen roert en varieer met de groenten die je in huis hebt. De basis is het naanbroodje, de falafel, salade met de smeuïge sauzen. Het broodje kan dus snel klaar of razendsnel klaar zijn.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Print

Naanbrood salade met falafel

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 5

Totaal 15

Aantal 1 portie

naanbrood met salade erop

Wat heb je nodig

  • een naanbroodje
  • een halve portie falafel (de pittige variant van Maza vind ik zelf het lekkerst)
  • fijn gesneden rauwe spinazie of andere sla
  • 1 of 2 in stukjes gesneden tomaat
  • een kleine geraspte wortel
  • 2 volle el Heerlijke guacamole
  • 2 volle el Tzatziki
  • fijngesneden kruiden, koriander, munt, peterselie
  • een half bakje rode biet met appelblokjes (uit de koeling bij AH) of snijd een gekookte rode biet in stukjes
  • wat kant en klare dressing of maak zelf een snelle dressing van wat (lekkere) olie en azijn met peper/zout en een drupje honing.

Zo maak je het

  1. Zet een koekenpan op het vuur en bak de falafel in een klein laagje olie bruin.
  2. Leg het naanbrood in een voorverwarmde oven (volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking) of, nóg sneller, stop het broodje in je broodrooster.
  3. De fijngesneden spinazie meng je in een kom met wat dressing en doe hetzelfde met met de geraspte wortel.
  4. Besmeer het warme naanbrood met de guacamole en verdeel de spinazie daarover. Verspreid daarover de andere groenten, de kruiden en de falafel. En lepel er als laatste een grote dot tzatziki over. Ja, zo makkelijk is het.

Notities

De tzatziki kun je vervangen door griekse yoghurt waar je wat chilisaus door hebt geroerd, ook lekker!

Je kunt een snelle guacamole maken door de avocado te prakken met wat kruiden en zout en peper erdoor.

falafelgezondgroentenguacamolemakkelijknaanbroodtzatzikiyoghurt
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Tomatensoep met ravioli

14 september 2018

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Deegloze plaattaart met courgette en wortel

13 juli 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Spaghetti met pesto en geroosterde tomaatjes

8 juni 2018

Coronation chicken salade of kip kerrie salade met...

1 juni 2018

Watermeloensalade met feta, munt en pistachenoten

25 mei 2018

Aardappelsalade met gerookte makreel

18 mei 2018

salade met geroosterde miso aubergine

11 mei 2018

Niet zo klassieke Caesar salad met krokante kip

4 mei 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact