Print

Zuid Afrikaanse Melktert

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Wachttijd

Totaal

Aantal 8-10 punten

Puntje taart op een bordje

Wat heb je nodig

Voor de bodem

Voor de taart

Zo maak je het

  1. Voor de bodem maal je de koekjes fijn met een keukenmachine of doe de koekjes in een theedoek en sla ze stuk met een deegroller.
  2. Smelt de boter en meng het er doorheen. Vet een springvorm van 24 cm ( ook de zijkanten) in. Zet de bakvorm op een stuk bakpapier, teken met een pen een ring om de bakvorm en knip de ring uit. Leg de ring op de bodem van de bakvorm.
  3. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk goed aan. Zet in de koelkast zodat de bodem op kan stijven.
  4. Meng de eerste 3 ingrediënten voor de taart in een pan en breng, al roeren, tot het kookpunt. Blijf erbij, het kan snel aanbranden. Meng ondertussen de laatste 4 ingrediënten door elkaar. Als het mengsel in de pan tegen het kookpunt aanzit, haal je de pan van het vuur en meng je het custardmengsel erdoor. Vervolgens zet de je pan weer op een laag vuur en laat het al roerende dik worden.
  5. Haal de bakvorm uit de koelkast, giet het dikke mengsel bovenop de koekjesbodem en strijk glad.

Laat de taart afkoelen en hij is klaar om te eten.  Op de originele taart wordt kaneelpoeder gestrooid, ik heb er zelf wat suiker over gestrooid en met een gasbrander de suiker gebrand. Maar dat hoeft allemaal niet,  in al zijn eenvoud is hij overheerlijk.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/milktart/