Print

Lasagne Bolognese

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 6-8 personen

lasagne op een bordje

Wat heb je nodig

Voor de bechamelsaus

Zo maak je het

  1. Verwarm je oven voor op 140 graden
  2. Maak eerst de Bechamelsaus. 
  3. Smelt de boter in een grote pan op laag vuur (niet bruin laten worden)
  4. doe de bloem er in 1 x bij en roer goed met een garde ( = roux) . Laat de roux al roerende 3 minuten op laag vuur garen.
  5. Giet in kleine scheutjes de koude melk erbij en blijf flink roeren met de garde! Dit is nodig om klontjes te voorkomen. Als alle melk toegevoegd is, breng je, al roerend, de bechamel zachtjes aan de kook. Hij is dan dik en romig. 
  6. Voeg de nootmuskaat, peper en zout toe en laat nog 5 minuten heel zachtjes koken, terwijl je af en toe roert. Mochten er toch klontjes in zitten, giet de saus dan even door een zeef.
  7. Verwarm de Bolognese saus
  8. Bestrijk de bodem van de schaal met 1/4 deel van de Bolognese saus, vervolgens 1/5 deel van de bechamel, 1/4 deel van de mozzarella en 1/4 deel van de tomaatjes.
  9. Bedek dit met een enkele laag lasagne vellen
  10. Herhaal dit nog 3 x en eindig met een laagje bechamelsaus met daarover de geraspte kaas
  11. Zet de schaal 45 minuten tot 1 uur in de oven, tot de bovenkant van de lasagne een lekker bruin korstje heeft.
  12. Serveer met een lekkere frisse salade

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/lasagne-bolognese/