Mijn moeder maakte vroeger vaak popcorn voor ons, voor mijn 2 zussen en mijzelf. Wij vonden dat lekkerder dan chips en bovendien kreeg je meteen zo fijn veel. Boter en zout deed mijn moeder erop. Heerlijk! Beter dan een zak chips ook, al maakte mij dát toen echt niet zoveel uit.
Jarenlang vergat ik popcorn tot ik dit recept van Nigella tegenkwam in haar kookboek. Deze popcorn is lekker in het kwadraat. Sindsdien is popcorn weer een vaste partner bij een avondje netflixen. Het recept is ietsje aangepast.
Kruidige popcorn
Kooktijd
Totaal
Aantal 1 grote schaal
Wat heb je nodig
- een grote pan met deksel
- 1-2 el arachideolie
- 100 gram maiskorrels
- 50 gram boter
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl kaneel
- 2 tl paprikapoeder
- 3 tl suiker
- 1 tl zout
Zo maak je het
- Zet de grote pan op halfhoog vuur, giet de olie erin. Er moet genoeg olie zijn om de bodem van de pan te bedekken.
- Als de olie warm is, doe je de maiskorrels erin en de deksel op de pan. Zet het vuur hoog, de korrels beginnen dan snel te poffen. De popcorn is klaar als je bijna geen pofjes meer hoort.
- Terwijl de popcorn poft, smelt je de boter in een pannetje op het vuur of even in de magnetron. Roer de suiker, kaneel, paprikapoeder en zout er doorheen en giet het mengsel over de popcorn, deksel erop, even omschudden en smullen maar!