metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact
FeestgerechtenVisVoorgerecht

Klassieke garnalencocktail

by Metz 2 april 2017
written by Metz 2 april 2017
garnalencocktail in glas

De ouderwetse garnalencocktail, bestaat er iets lekkerders?  Mijn moeder maakte het vroeger al voor ons en ik maak het nog steeds op haar manier.  De saus is vol, romig en zacht van smaak, met voldoende whiskey om wat pit te geven. Een plakje ei, dat moet erop en eigenlijk ook een schijfje citroen, maar die ontbreekt op de foto.

Gebruik voor een garnalencocktail wél Hollandse garnalen en geen Noorse. Hollandse zijn zoveel lekkerder, tikje zoetig en zilt tegelijkertijd. Liefst vers gepelde, maar dat is best een werkje, daar moet je de tijd voor hebben. Van de schillen kun je dan wel weer een garnalensoepje maken, ook al zo heerlijk. Dat recept geef ik later nog wel eens.

Garnalen zijn tegenwoordig niet goedkoop. Maar je kunt ook een kleine garnalencocktail maken, als onderdeel van een borrelplateau, dan kom je een heel eind met een onsje. Doe je er nog  Venkelsoepbij in een klein glaasje en vul aan met ander lekkers.

Het water loopt mij alweer in mijn mond….

Print

Klassieke garnalencocktail

Kooktijd 10

Totaal 10

Aantal 4 personen

garnalencocktail in glas

Wat heb je nodig

  • 300 gram Hollandse garnalen
  • Whiskey cocktailsaus
  • botersla
  • 1 hardgekookt ei, in plakjes gesneden
  • plakjes citroen
  • toefje dille
  • geroosterd witbrood met boter voor erbij
  • 4 mooie coupes, kopjes of schaaltjes

Zo maak je het

  1. Was de sla, droog de blaadjes en scheur ze mooie stukjes.
  2. Leg 2 of 3 stukjes sla onderin de coupes en verdeel de garnalen erover.
  3. Lepel wat cocktailsaus over de garnalen en garneer de cocktail met een plakje ei, schijfje citroen en een toefje dille.  

    Serveer met het geroosterde witbrood, de boter en extra whiskey-cocktailsaus.

Notities

Je kunt ook kant en klare whiskey saus gebruiken. Dat is wel wat minder lekker....

 

citroencocktailHollandse garnalenouderwetsromigsaus
0 comment
0
FacebookTwitterPinterestEmail

Ook lekker

Flammkuchen met zalm en rode ui

7 september 2018

Heerlijke garnalensoep

31 augustus 2018

Teriyaki zalm uit de oven met rijst en...

22 juni 2018

Lenterecept: doperwtensoep met munt

6 april 2018

In bieten en gin gemarineerde zalm

30 maart 2018

Omeletrolletjes met kruiden en ricotta

23 maart 2018

Thaise soep met garnalen (Tom Yum Goong)

16 maart 2018

Decadente tosti – de croque Madame

9 maart 2018

Zelfgemaakte tonijnsalade

23 februari 2018

Waterkerssalade met peer, blauwe kaas en gekarameliseerde pecannoten

12 januari 2018

Reacties Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Op de hoogte blijven?


Zoek je iets?

Tags

appel aziatisch basilicum boter comfortfood courgette curry currypasta ei garnalen gehakt gezond groenten kaas kerrie kip kippenbouillon knoflook kokosmelk komkommer koriander makkelijk mexicaans noedels parmezaanse kaas pasta pesto pindakaas ricotta romig salade sinaasappel snack soep spinazie suiker thais toetje tomaat tomaten ui vanille vis wortels zalm
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Terug naar boven
metzkooktover
  • Home
  • Recepten
  • Tips
  • Over Metz
  • Contact