een paar walnoten, even geroosterd in een droge koekenpan
wat blaadjes munt
Balsamico- of vijgensiroop voor over de salade
plastic handschoenen om het velletje van de biet te halen
Zo maak je het
Verwarm de oven op 200 graden
Schrob de bietjes schoon en maak ze droog. Leg de bietjes, ieder op een afzonderlijk vel aluminiumfolie. Giet over elke biet een klein scheutje olie en azijn, maal er wat peper over en strooi wat zout. Leg het takje tijm of rozemarijn erbij en vouw het pakketje dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en zet ongeveer 1 uur in de oven. Prik met een cocktailprikker in een bietje om te kijken of ze zacht en gaar zijn. Als ze groot zijn hebben ze wat meer tijd nodig. Als je de bietjes gaar zijn, laat je ze wat afkoelen en haal je het velletje eraf. Ik doe dit met dunne plastic handschoenen om rode handen te voorkomen. Je kunt ook een plastic zakje om je hand doen, al werkt dat iets lastiger
Snij de bietjes in plakjes en leg ze op een schaaltje. Verkruimel de geitenkaas erover. Breek de walnoten in stukjes en scheur de blaadjes munt in stukjes en strooi over de bietjes. Schenk wat balsamico- of vijgensiroop over de salade en serveer.
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/geroosterde-rode-biet-met-geitenkaas/