Print

Geroosterde kip met miso-honing glazuur

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Wachttijd

Totaal

Aantal 4 personen

drumsticks in honing miso

Wat heb je nodig

Zo maak je het

  1. Begin 1/2 uur tot 24 uur vooraf met het marineren van de kip.
  2. Roer de miso pasta, honing, mirin, sojasaus, gember en sinaasappelrasp door elkaar
  3. Snijd de kip op een aantal plekken met een scherp mes een aantal keren in. Niet te diep, maar zodat de marinade er goed in kan trekken.
  4. Doe de kippenpoten in een grote plastic zak, giet de marinade erbij en laat 2 uur tot een hele nacht marineren.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
  6. Snijd de sinaasappels in plakken.
  7. Neem een bakplaat of grote ovenschaal, bekleed eventueel met bakpapier en verdeel de sinaasappelplakken erover.
  8. Haal de drumsticks uit de marinade (bewaar de marinade die eraf komt) en verdeel ze over de sinaasappel. Leg de stukken sjalot en de halve knoflookbollen er tussen. Bestrijk de knoflook en de sjalot met een beetje van de gereserveerde marinade.
  9. Schuif de bakplaat in de oven en laat de kip in ongeveer 30-40 minuten gaar en bruin worden. Kwast er af en toe nog wat marinade op en keer de kip halverwege.

Notities

  • Je kunt ook extra groenten tussen de kip leggen en meebakken. Bijvoorbeeld paprika, courgette, plakjes wortel, dat soort zaken.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/geroosterde-kip/