1 kilo drumsticks ( ong. 8 stuks) of 4 kippenpoten
3 sinaasappels
rasp van één van de bovenstaande sinaasappels
2 tl geraspte gember
2 el witte misopasta ( shiro miso)
2 el honing
2 el mirin (japanse zoete rijstwijn, of voeg 2 el water met 1 tl extra honing toe)
2 el lichte sojasaus (chinese)
4 sjalotten, gepeld en in 4 stukken gesneden
2 bollen knoflook, buitenste schil verwijderd en door de helft gesneden
Zo maak je het
Begin 1/2 uur tot 24 uur vooraf met het marineren van de kip.
Roer de miso pasta, honing, mirin, sojasaus, gember en sinaasappelrasp door elkaar
Snijd de kip op een aantal plekken met een scherp mes een aantal keren in. Niet te diep, maar zodat de marinade er goed in kan trekken.
Doe de kippenpoten in een grote plastic zak, giet de marinade erbij en laat 2 uur tot een hele nacht marineren.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
Snijd de sinaasappels in plakken.
Neem een bakplaat of grote ovenschaal, bekleed eventueel met bakpapier en verdeel de sinaasappelplakken erover.
Haal de drumsticks uit de marinade (bewaar de marinade die eraf komt) en verdeel ze over de sinaasappel. Leg de stukken sjalot en de halve knoflookbollen er tussen. Bestrijk de knoflook en de sjalot met een beetje van de gereserveerde marinade.
Schuif de bakplaat in de oven en laat de kip in ongeveer 30-40 minuten gaar en bruin worden. Kwast er af en toe nog wat marinade op en keer de kip halverwege.
Notities
Je kunt ook extra groenten tussen de kip leggen en meebakken. Bijvoorbeeld paprika, courgette, plakjes wortel, dat soort zaken.
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/geroosterde-kip/