Print

Gravad lax - in rode biet en gin gemarineerde zalm

Voorbereidingstijd

Wachttijd

Totaal

Aantal 10-15 personen

In biet en gin gemarineerde zalm

Wat heb je nodig

Voor de gemarineerde zalm

Voor erbij, salade, mierikswortelroom en avocadocreme

Zo maak je het

  1. Begin 24 tot 36 uur van te voren met het marineren
  2. Leg 2 grote vellen huishoudfolie in de schaal, 1 in de lengte en 1 in de breedte
  3. Leg de zalm erop met de mooie kant naar boven (velkant naar beneden)
  4. Roer in een grote kom de geraspte bieten, suiker, zout, citroen en limoenrasp en de gin door elkaar.
  5. Verdeel de takjes dragon, dille, jeneverbessen en peper over de zalm en daarop het rode bietenmengsel.
  6. Als je de zalm in twee hebt gesneden, leg je het tweede stuk zalm erboven op (mooie kant naar beneden)
  7. Vouw het pakket goed dicht, doe er eventueel nog een vel huishoudfolie om.
  8. Laat de zalm 24-36 uur marineren. Heb je de zalm in twee stukken gesneden, dan draai je de zalm tijdens het marineren een aantal keren om.
  9. Na het marineren haal je de zalm uit de folie en verwijder zoveel mogelijk van de marinade. Spoel eventueel heel licht af en dep droog
  10. Snijd de zalm met een scherp mes in dunne schuine plakjes
  11. Als je de appel en venkel snijdt, meng dan meteen wat dressing erdoor, dat voorkomt bruin worden.
  12. Maak de sla aan met de dressing
  13. Verdeel de sla, appel en venkel over kleine bordjes
  14. Leg er een aantal plakjes gemarineerde zalm op
  15. verdeel de cress of kruiden en de dunne plakjes radijs erover
  16. Lepel een beetje mierikswortelroom en avocadocreme op het bordje

Notities

  • Zorg dat je zalm vers is, zo vers dat je het rauw zou kunnen eten. Sushi kwaliteit.
  • Je kunt één groot stuk zalm nemen, dat staat mooi op tafel. Je kunt ook kleinere moten verse zalm marineren. Voor het recept maakt het niet uit.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/gemarineerde-zalm/