Print

Gehaktballen!

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Wachttijd

Totaal

Aantal 5-6 ballen

gehaktballen in pan

Wat heb je nodig

Zo maak je het

  1. Neem een grote schaal en doe daarin het gehakt, de eieren, het zout, de ketjap, de mosterd en de cayennepeper. Knijp het brood uit en doe dit ook in de kom ( restant melk kan weg). Meng dan alle ingrediënten heel goed door elkaar, met je handen. Goed door elkaar kneden tot een samenhangende massa, de ingrediënten moeten goed vermengd worden.
  2. Vorm van het mengsel 5 of 6 mooie ronde ballen, leg ze op een bord en zet het bord een half uur of langer in de koelkast. De ballen kunnen dan opstijven, dan barsten ze minder snel.
  3. Zet je braadpan op halfhoog vuur en laat deze warm worden. Giet er ongeveer 4 el bakboter in, als het schuim wegtrekt leg je de ballen erin. Braad de ballen rondom bruin en haal ze er dan nog even uit. Braad dan, in dezelfde boter, de uien bruin. Leg de ballen terug in de pan, giet het fond erbij en eventueel nog een beetje water. Je ballen moeten ongeveer half onder water staan.  Zet de deksel op de pan, draai het vuur op sudderstand en laat de ballen in ongeveer 30 minuten gaar worden

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/gehaktballen/