1 el Balsamico azijn, crema di balsamico, vijgenbalsamico (naar keuze)
eventueel wat blaadjes bascilicum
beetje olijfolie
peper en zout
grillpan
Zo maak je het
Verwarm je grill voor (voor de paprika's ) en zet je grillpan klaar
Snijd de courgettes en aubergines in plakken, ik gebruik hiervoor een kaasschaaf of mandoline
Snijd de champignons in plakjes
verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in grote stukken.
Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en leg de stukken paprika, met de velkant naar boven , op het folie, Schuif de bakplaat onder de grill en grill ze ongeveer 10-15 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Vervolgens haal je de bakplaat uit de oven en doe je de stukken hete paprika in een plastic zakje (gebruik een tang). Dit laat je afkoelen. Als de paprika's zijn afgekoeld, kun je het vel er zo aftrekken. Snijd ze in repen.
Laat je grillpan heet worden. Vermeng de olie met de knoflook en kwast de plakken aubergine en courgette lichtjes in. Bak de plakken groenten in gedeelten op de grillpan. De pan moet goed heet zijn, de plakken draai je één keer om en je ziet dan donkere strepen op de groenten.
Vervolgens bak je, in een keer, de plakjes champignons op de grillpan.
Leg de rucola op een schaal en verdeel daar de gegrilde groenten over
Schenk een klein beetje balsamico en olijfolie over de salade
Bestrooi met wat zout en versgemalen peper
Notities
Créma di Balsamico is een zoete ingedikte (stroperige) balsamico. Deze smaakt heerlijk bij gegrilde groenten. Hij is in je supermarkt te koop.
Je kunt ook half-gedroogde tomaatjes uit een potje gebruiken of er verse kleine tomaatjes bij eten
Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/gegrilde-groenten/