Print

Heerlijke garnalensoep

Voorbereidingstijd

Kooktijd

Totaal

Aantal 4-8 porties

glaasje garnalensoep

Wat heb je nodig

Zo maak je het

  1. Als je ongepelde garnalen hebt, begin je met het pellen van de garnalen.
  2. Neem een grote soeppan en zet deze op half-hoog vuur
  3. doe de olijfolie in de pan en bak de garnalenschillen ongeveer 5 minuten flink aan.
  4. Voeg vervolgens de groenten, ui en knoflook toe en bak even mee
  5. Schep de tomatenpuree en paprikapoeder erbij en bak even mee ( kijk uit dat het niet aanbrandt)
  6. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  7. Laat de soep zachtjes 30 minuten koken met de deksel half op de pan. Dan kook de soep meteen een beetje in en wordt de smaak sterker, je houdt uiteindelijk iets meer dan 1 liter over.
  8. Giet de soep door een fijne zeef. Druk de garnalen flink in de zeef, zoveel mogelijk smaak moet mee!
  9. Maak de roux: smelt in een pannetje de boter (niet bruin laten worden), als de boter gesmolten is, doe je in 1 x de bloem erbij en roer flink door.  Laat op een zacht pitje een minuutje doorwarmen (garen).
  10. Giet de soep bij de roux terwijl je flink blijft roeren met een garde. De soep bindt iets.
  11. Schenk een flinke scheut cognac in de soep en voeg de cayennepeper toe
  12. Schep wat garnaaltjes in kleine glaasjes of in een diep bord, schenk de soep erop en een lepeltje room. Versier met wat dille

Notities

  • Als je de soep in kleine glaasjes serveert heb je voldoende voor 8 personen, doe je de soep in borden, dan heb je voldoende voor ongeveer 4 personen
  • Deze soep kun je maken van alle schillen van schelpdieren. Heb je een avondje gamba's gegeten? Bewaar de schillen en maak er deze soep van!
  • Bij de sligro en vaak op de markt kun je garnalenschillen kopen. Scheelt een hoop pelwerk.
  • maak er eens een lekkere maaltijdsoep van en voeg extra vis toe. Stukjes gare zalm, kabeljauw, gamba's, mosselen of andere schelpdieren. Heerlijk met stokbrood en kruidenboter.

Recipe by metzkooktover at http://metzkooktover.nl/garnalensoep/